TeamAureaGroup
Aurea-Group-TeamAurea-teemu-rintala-MTC-ibarmia-1

Kumpi oli ensin, Teemu vai MTC ibarmia

Teemu Rintala edustaa metallialan uutta sukupolvea. Innostus alalle syttyi koulussa yläasteen metallikäsitöissä ja ensimmäinen itse tehty metalliesine oli metallipuristin. Kun oli aika valita jatko-opiskelupaikka, Teemulle koneistaja-hitsaaja koulutus oli selvä juttu. Jo ensimmäisen vuoden opiskelijana hän oli kesätöissä Pöytyällä PKP Machiningillä ja sen jälkeen muut loma-ajat. Työkokemus koneistuspalvelussa vahvisti Teemun uravalintaa ja armeijan jälkeen häntä odotti PKP:llä työpaikka uuden työstökoneen käyttäjänä.

Aurea-Group-TeamAurea-teemu-rintala-MTC-ibarmia-2
Teemu Rintala on yksi Pöytyän Koneistuspalvelun uusista pätevistä tekijöistä,
joka on saanut MTC ibarmia työstökeskuksen nimikko-koneekseen.

Ostan sulle koneen, kun tuut töihin

Toimitusjohtaja Antti Sätilä sanoi armeijaan lähtevälle Teemulle: “Kun tulet meille töihin, ostan sulle oman koneen”.
Sanomisessa oli totta toinen puoli, uusi konehankina oli Pöytyälle ajankohtaista ja Teemu sopi erittäin hyvin sen käyttäjäksi. Ollessaan opiskelun ohessa kesätöissä, hän teki enemmän viimeistelytehtäviä, mutta osoitti pätevyytensä myös koneistuksessa. MTC ibarmia työstökeskus asennettiin PKP:lle sopivasti ennen Teemun armeijasta vapautumista. Kun hän aloitti työt Pöytyällä, uuden koneen käyttökoulutus ja käyttöönotto oli ikään kuin hänelle suunniteltu. “Harvalla kaverilla taitaa olla vastaava tuuri”, Teemu toteaa. “Kun kävin konepajalla välillä morjestamassa, kuulin kyllä uudesta koneesta ja siitä, että täällä on mukavasti hommia”, hän jatkaa. Teemun käytössä on nyt pieniin sarjoihin sekä erikokoisiin ja erimuotoisiin kappaleisiin suunniteltu työstökeskus. “On uudella koneella tekeminen hienoa ja ilman suurempia ongelmia on pärjätty. Joka päivä sitä oppii enemmän”. Teemu kertoo viihtyvänsä töissä, kokeneet työkaverit jakavat omaa tieto taitoaan ja uudet haasteet tekevät työstä mielenkiintoisen.

“Englantiakin saa puhua vaikken mikään kielimies olekaan”, hän kertoo työyhteisöstä. ”Ulkomaalaisia kavereita on jonkin verran ja varmaan tulee uusiakin”. Oman lisänsä tekee mahdollisuus työskennellä myös Aurea Steelillä, joka PKP Machiningin ohella kuuluu Aurea Groupiin.”Muutaman kerran olen jo käynyt Kankaanpäässä tekemässä tuurausta. Tämä on hiukan isompi systeemi, enemmän mahdollisuuksia”, kehuu Teemu työpaikkaansa.

Vastapainoa koneistamiselle peltotöissä

Nuori Teemu Rintala on myös maanviljelijä ja maatalousyrittäjä. Hän jatkaa oman pappansa peruja, joka aikoinaan itse sai tilan omalta isältään. Teemun tukena on siis jo useampi sukupolvi. Huolimatta maanviljelyksen haasteista, Teemu on siitä innoissaan: “Pappa on apuna ja neuvona, hänen kanssaan hommaa teen. Oikeastaan muuta harrastusta minulla ei olekaan, jos nyt maanviljelystä voi harrastukseksi sanoakaan. Konepajalla olen päivätyössä, mikä on oikein hyvä. Sopivaa vastapainoa koneistamiselle on peltotyöt ja tilan hoito”. Teemun peruskoulutukseen kuului sekä koneistus että hitsaus, joita taitoja hän hyödyntää myös maatilalla. “Olen aina tykännyt tehdä käsilläni töitä ja saada aikaiseksi asioita. Huolto- ja korjaushommia maatilalla riittää”.

Koneen käyttäjän on hyvä tuntea ja osata hoitaa myös koneen ydintä, sillä joku on senkin koneistanut.

Kuvat: Jari Sundgrén, Tekstit: Raija Sundgrén

Avoimet työpaikat