TeamAureaGroup
Aurea-Group-TeamAurea-timo-rosnell-moniosaaja-logistiikka-1

Moniosaaja logistiikkavastaava Timo Rosnell

Koneistuspalvelu PKP Machining haki työyhteisönsä täydentämiseksi logistisesti ajattelevaa moniosaajaaja haasteeseen vastasi Timo Rosnell. Hän asuu Pöytyällä mutta läheisestä sijainnista huolimatta PKP ei ollut hänelle entuudestaan tuttu työnantaja. Timon taustalla on elektroniikka-alan kaksoistutkinto ja monta vuotta työkokemusta kuljetusalalta. Hänet tunnetaan toiminnan miehenä ja siinä roolissa hän sai avoimesta työpaikasta suositteluja ns. puskaradion kautta. Koska monipuoliset työtehtävät metallialalla tuntuivat houkuttelevilta, hän laittoi työhakemuksensa Sätilän Antille. Timo Rosnell on nyt logistiikkavastaava PKP Machiningillä.

Aurea-Group-TeamAurea-timo-rosnell-moniosaaja-logistiikka-2
Logistiikkavastaavan työtehtäviin kuuluu kappaleiden viimeistely,
erilaiset varastotyöt, tavaran vastaanotto ja huolinta.

Työkalut ennestään tuttuja mutta ei tässä mittakaavassa

Logistiikkavastaavan työtehtäviin kuuluu kappaleiden viimeistely,
erilaiset varastotyöt, tavaran vastaanotto ja huolinta sekä yhteydet esim. työkalutoimittajiin. Työssä tarvitaan tietoteknistä osaamista, kokemusta trukin käytöstä, mielellään kuorma-autokorttikin.
Timolta kokemusta tavarakuljetusten myötä löytyy, niin kuorma-autosta kuin nosturiautosta ja kaivuristakin. Harrastuksissa ja kotihommissa ovat työkalutkin tuttuja, koneistuspalvelulla tosin isommassa mittakaavassa. Timon jämpti ja järjestelmällinen tekeminen on ollut hyödyksi, kun hän on saneerannut omaa vanhaa lapsuudentaloaan omalle perheelle kodiksi. Vuosien rakennusprojektissa on kehittynyt niin pitkä pinna kuin organisointikykykin. Työn alla on myös jo kauan eläkkeellä ollut pappatunturi, jonka kunnostus vaatii erilaisia käsityötaitoja. Kuvaa museo mopostaan hän ei halua jakaa: “Joku voi kommentoida keskeneräistä”, hän tuumaa.

Kuuntelemista ja ongelmakohtien ratkaisemista

Kun yrityksellä on kasvuhalukkuutta, henkilökunnan osaamista ja tekemistä arvostetaan entisestään. Yksi Timon tehtävistä on varmistaa, että koneistaja pystyy keskittymään omaan työhönsä, saa nopeammin työkalut käyttöönsä eikä hänen tarvitse käyttää aikaa esivalmisteluihin. “Ensimmäinen työviikko meni opetellessa talon tavoille. Nopeasti tässä on oppinut näkemään ja kuuntelemaan, mikä on työn sujuvuuden kannalta parempi tapa toimia ja miten ongelmakohtia voisi ratkaista,” kertoo Timo Rosnell.
“Oma työnkuva kehittyy pikku hiljaa. Pääsen itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa työtäni sillä logistiikkavastaavaa ei täällä ennen ole ollut”, Timo jatkaa. Työpisteiden siisteys ja järjestys on tärkeää jokaisessa työssä. Timon ajatuksia on esim. hiontatarvikkeiden varastopiste yhteisellä käytävällä ja säännölliset huollot laitteille ja tarvikkeille. “Työn sujuvuuteen vaikuttaa myös työntekijöiden huomioiminen. Jonkun pitää hankkia taukotilaan se omenakori ja tarpeeksi kahvimaitoa”, Timo miettii.

PKP Machiningillä on kehitteillä uusia tilaratkaisuja, mm. erillinen varasto lisärakennukseen, johon tulee myös mittahuone.
“Yksi tärkeä vaihe on kartoittaa käytössä olevat työkalut, vähentää niiden määrää ja rajoittaa tarvikeostot kahteen, kolmeen päähankkijaan. Keskittyminen muutamaan merkkituotteeseen auttaa hallitsemaan määrää, laatua ja käytettävyyttä. Timo tekee tilaukset ja valvoo niitä. Niin tavarat ovat järjestyksessä ja kirjaukset ajan tasalla. Logistiikka toimii”, sanoo toimitusjohtaja Antti Sätilä.

Kuvat: Jari Sundgrén, Tekstit: Raija Sundgrén

Avoimet työpaikat