TeamAureaGroup

Uudet työstökonekeskukset odottaa käyttöönottoa

Kankaanpäässä Aurea Steelillä tapahtuu jälleen. Konekantamme saa uutta täydennystä, kun BURKHARDT+WEBER 120 2-palettinen koneistuskeskus etenee käyttöönottovaiheeseen. Tämä konehankinta on yksi osa Aurea Groupin investointisuunnitelmaa tulevalle 5-vuotiskaudelle. Paitsi kone- ja laitehankintoihin suunnitelmat kohdistuvat työtehon lisäämiseen ja työolosuhteiden kohentamiseen. Mm. konehallin valaistus uudistettiin tehokkaammaksi led-valoilla mikä vaikuttaa paitsi työturvallisuuteen, myös konepajan energiatehokkuuteen. Saadut säästöt ovat huomattavat ja ne mahdollistavat edelleen lisäinvestoinnit erilaisiin tilaratkaisuihin. Konepajalla valmistaudutaan kysynnän kasvuun lisäämällä kapasiteettiä mm. kappaleiden sarjatuotantoon, mikä on ajankohtaista uuden koneistuskeskuksen myötä.

Työstökonekeskukselle tarvitaan kuski

Aurea Groupissa on meneillään rekrytoinnit, joilla tavoitellaan koneistajia sekä Kankaanpään että Pöytyän konepajoille. Henkilöstötarve on akuutti esim. uudelle koneistuskeskukselle, joka on käyttöönottoa vaille valmis aloittamaan uudet sarjatuotantotilaukset. Saman merkkisiä työstökeskuksia on konepajalla entisestään, joten henkilöstön koulutus ja käyttökoulutus sujuu joustavasti vaikka taloon tulee uutta teknologiaa. Ihannetilanteessa kuitenkin uuden työntekijän perehdyttäminen tehtäviinsä sujuisi samanaikaisesti uuden koneen myötä.

Z-sarjan MTC ibarmia 2-pöytäinen työstökeskus Pöytyän PKP-Machiningille

Konehankinta on ajankohtaista myös Pöytyällä. Uusi MTC ibarmia 2-pöytäinen työstökeskus edustaa uutta tuotemerkkiä, joka tunnetaan erittäin suurista ja tehokkaista työstökoneistaan. Uudessa käyttöönotettavassa Z-sarjan koneessa on kiinteät pöydät ja liikkuva kolumni. Erilaisista koko-, kara- ja akselivaihtoehdoista voidaan hyvin joustavasti koota tarpeeseen sopivin yhdistelmä. Yli 700:n kokoonpanovaihtoehdon ansiosta Z-sarja soveltuu hyvin eri kokoisille ja muotoisille kappaleille, kuten muun muassa pitkille kappaleille, heiluritöille ja jopa Ø2000 mm kappaleille.

Parasta ergonomiaa ja käyttäjäystävällisyyttä

Z-sarjan ergonomisuus, laatu, tarkkuus ja joustavuus tekevät siitä korvaamattoman alustan konepajalle kuin konepajalle. Z-sarjan koneiden käytettävyyttä ja ergonomiaa parannettiin pari vuotta sitten. Nyt ohjauspaneelia ja portaita voi siirtää koko koneen leveydellä, niin että ne ovat aina kätevästi siellä missä tarvitaan. Ohjauspaneeli on entistä kevyempi ja kääntyy kokonaan ympäri koko käyttömatkallaan. Koska portaita voi siirtää, voi käyttäjä nousta pöydälle juuri siitä kohtaa, mistä on tarpeen. Lisäksi paineilma- ja jäähdytysnestepistooli kulkevat portaiden kyydissä, eikä niiden perässä tarvitse enää kävellä koneen sivulle asti. Uudistuksessa rungon uudelleen suunnittelu mahdollisti pöydän laskemisen 150 mm alemmaksi, jolloin käyttäjä ulottuu paremmin toimimaan sen parissa.

Lisää tilaa ja kapasiteettia Pöytyälle

Uudet koneet vaativat oman tuotantotilansa ja viisivuotissuunnitelmassa on laajennustarpeita myös Pöytyälle PKP Machiningille. Lisärakennus on vasta piirustuspöydällä mutta investointi tuo tullessaan myös muita hankkeita, jotka toteutuessaan olennaisesti vaikuttavat koko konepajaryhmän tarjontaan suurten ja keskisuurten kappaleiden valmistajana. Aurea Group kasvaa ja kehittyy asiakkaiden myötä.

» https://burkhardt-weber.com/
» https://www.ibarmia.com/
» https://www.mtcflextek.fi/

Kuvat: Jari Sundgrén, Tekstit: Raija Sundgrén

Avoimet työpaikat