TeamAureaGroup
Aurea-Group-TeamAurea-tyoyhteiso-nykyaikainen-konepaja-1

Tervetuloa osaksi työyhteisöä nykyaikaiseen konepajaan

Metalli- ja konepajateollisuuden työt ovat monipuolisia, usein tarkkuutta ja teknisiä taitoja vaativia tehtäviä. Keskiraskas ja raskas konepajavalmistus koostuu esimerkiksi osavalmistuksesta, levytyöstä, hitsauksesta, CNC-koneistuksesta ja kokoonpanosta. Työssä menestyminen vaatii kiinnostusta ja innostusta alaan ja etsimmekin aktiivisesti tiimiimme kaikenikäisiä tutkintoon valmistuvia, toisella alalle haluavia tai työpaikkaa vaihtavia henkilöitä niin Kankaanpään kuin Pöytyän konepajallemme. Toivotamme uudet työntekijämme tervetulleiksi nykyaikaiseen konepajaryhmään. TeamAurea toimii tukenasi ensimmäisestä työpäivästäsi lähtien.

Kuva: Jari Sundgrén (JiPS kuvapankki)

Oletko kiinnostunut vaikka koneistajan ammatista?

Koneistajan määritelmä on, että hän osaa valmistaa kuvanmukaisen kappaleen aihiosta tai muusta lähtökappaleesta eri työstömenetelmillä. Työhön kuuluu olennaisena osana työvälineiden valmistus NC- tai CNC-koneen avulla, jolloin tavarakappaletta voidaan sorvata, jyrsiä ja hioa. CNC-työstökoneen ohjaus tapahtuu tietokoneohjatusti ja nykyaikaisilla konepajoilla onkin käytössään nykyteknologian mukaiset, modernit koneet. Työssä vaaditaan tarkkuutta ja tehokkuutta, järjestelmällisyyttä ja ennakointikykyä.

Koska koneistamossa valmistetaan koneiden osia ohjelmoitavilla työstökoneilla, koneistajan pitää tietää, miten terät toimivat, miten kappaleet kiinnitetään oikein, miten syötetään erilaiset koodit ja laskelmat. Koneistajan ammatti sopii henkilölle, joka pitää tietokoneella työskentelystä ja on kiinnostunut kehittämään ammattitaitoaan uuden teknologian myötä.

Työhön perehdyttäminen kisälli- ja mestari periaatteella

Kun tulet töihin Aurea Groupille, työorganisaatio ja työyhteisö tulevat tutuksi perehdyttämisjakson aikana. Riippuen ammatillisesta lähtötasostasi ja koulutuksesta, perehdyttäminen kestää muutamasta viikosta kuukauteen. Konepajalla taidot ja tiedot siirtyvät työntekijältä toiselle ja tukenasi onkin työhön perehdyttäjä kisälli ja mestari periaatteella. Vanhemmat ammattilaiset opastavat nuorempia mutta yhtä hyvin nuoremmat osaajat tuovat tietotaitolisänsä muille. Työntekijän perehdyttämistä seurataan paitsi suullisesti myös täyttämällä seurantakaavake. Sen tarkoituksena on varmistaa, että uusi kaveri saa tietoa työterveydestä, turvaohjeista ja yleisistä toimintaohjeista, jotka ovat esillä myös infotauluilla. Perehdyttämiskaavakkeelle merkitään, että hän tuntee mm. työkalut ja koneet, omat tehtävänsä ja esim. huolto- ja korjausmenettelyt. Työnopastaja myös kirjaa ylös opastuksen työmenetelmiin, työohjeisiin, piirustuksiin, toimintatapoihin ja suojalaitteisiin.

Työssäoppiminen konepajalla yhteistyössä oppilaitosten kanssa

Uusien ammattilaisten ja alalle hakeutuvien ensisijaisena edellytyksenä on kiinnostus, uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus.
Metallialan ammattilaisiltakin vaaditaan kädentaitoja ja järjestelmällisyyttä, jotka siirtyvät tehtävästä toiseen. Työssäoppimisjaksolla motivoituneet ja asenteeltaan sopivat opiskelijat pääsevät testaamaan taitojaan aidossa työympäristössä ja varmistamaan itselleen myös mieluisen työpaikan opiskelun jälkeen. Oppilaitosten ja konepajan välinen yhteistyö on rekrykoulutusta, jonka tavoitteena on varmistaa ammatillisten perustaitojen hallinta ja hyödyntäminen uralla etenemiseen. Aurea Groupilla on töissä henkilöitä, joilla on useiden vuosikymmenien työkokemus. He ovat erinomainen esimerkki kehittyvästä alasta, joka tarjoaa opiskelijoille ja alaa vaihtaville erilaisia työmahdollisuuksia. Edelleen erikoistumalla ja pätevöitymällä saavuttaa yhä vaativimpia töitä.

Tekstit: Raija Sundgrén

Avoimet työpaikat